Servië maakt achterstand tegen Kameroen ruimschoots ongedaan

Erik van Dam05 jun 2010, 22:31
Laatst bijgewerkt: 05 jun 2010, 22:31

Servië heeft in de laatste oefeninterland voor vertrek naar Zuid-Afrika aangetoond dat het heel goed met een achterstand om weet te gaan. De formatie van bondscoach Radomir Antic kwam in de wedstrijd tegen Kameroen tot twee keer op achterstand, maar poetste de nadelige stand gedecideerd weg en liep uit naar een 4-3 zege. Marko Pantelic maakte de laatste goal.

/

Het gros van de doelpunten in de krachtmeting tussen Beli Orlovi en De Ontembare Leeuwen viel in de eerste helft. Pierre Webó, die in de aanval startte met naast zich Vincent Aboubakar en Eric Choupo-Moting, opende de score al in de vijfde minuut. Samuel Eto’o moest noodgedwongen aan de kant blijven; de spits was geschorst. Hij zag hoe Milos Krasic de stand na een kwartier alweer gelijk trok.

Webó was er snel daarna echter als de kippen bij om Kameroen weer op voorsprong te zetten (1-2). Na de 2-2 van Dejan Stankovic, halverwege de eerste helft, ging het steeds beter lopen bij de Serven. Nenad Milijas maakte er kort voor rust 3-2 van uit een strafschop en een minuut later tekende Pantelic voor een nog ruimere marge; de bijna transfervrije Ajacied verzorgde goal nummer vier.

Na rust wist Kameroen de achterstand weer terug te brengen tot één doelpunt verschil; Choupo-Moting schreef de treffer op zijn naam. Desondanks won Servië haar laatste oefeninterland en moet Kameroen hopen, dat het defensief beter voorbereid is op het WK. De ploeg van bondscoach Paul Le Guen opent met een duel tegen Japan, treft vervolgens Denemarken en sluit de groepsfase op 24 juni af in een ontmoeting met Oranje.