voetbalzone

Servië wikt en weegt over wel of niet ontslaan van bondscoach Antic

Daniel Cabot Kerkdijk10 aug 2010, 15:23
Laatst bijgewerkt: 10 aug 2010, 15:23
Advertentie

Servië gaat mogelijk op zoek naar een nieuwe bondscoach. In de komende 48 uur gaat het bestuur van de nationale voetbalbond van Servië (FSS) beslissen of Radomir Antic wel of niet zijn werkzaamheden mag voortzetten. De keuzeheer is door de wereldvoetbalbond FIFA voor vier interlands geschorst.

/

Antic kreeg een schorsing opgelegd omdat hij na de WK-wedstrijd tegen Australië (2-1 verlies) de dienstdoende scheidsrechter had beledigd. De FFS ging in hoger beroep, maar dat leverde niets op. "In de komende 48 uur gaat het bestuur over de toekomst van Antic beslissen", vertelde bondspreses Tomislav Karadzic. "Het zou jammer zijn als we Antic verliezen, hij is de beste coach die we kunnen hebben."

"Maar als hij blijft, dan hebben we in de eerste vier EK-kwalificatiewedstrijden geen bondscoach", schetste Karadzic de situatie. "En als weg moet, dan verliezen we een coach waar Servië in twee jaar tijd veel baat bij heeft gehad. In het bestuur zitten in elk geval veel experts en oud-trainers die het beste voor Servië willen."

Bezig met laden …