Servië zet Oostenrijk aan het denken

15 okt 2008, 22:28
Laatst bijgewerkt: 15 okt 2008, 22:28
Oostenrijk zal nog alle zeilen moeten bijzetten om kans te maken op een toegangsbewijs voor het WK van 2010 in Zuid-Afrika. De manschappen van Karel Brückner waren woensdagavond kansloos tegen het bezoekende Servië: 1-3. Afgelopen zaterdag lieten de Alpenbewoners al twee punten liggen op de Faroer.

Na een kwartier spelen opende Milos Krasic de score. Doelman Alexander Manninger had geen antwoord op het afstandschot van de middenvelder. Twee minuten later was het opnieuw raak. Een inzet van Marko Pantelic raakte de paal, maar Milan Jovanovic stond in de rebound op de juiste plaats voor de tweede treffer.

Ivan Obradovic kreeg na een half uur spelen alle gelegenheid van de Oostenrijkse defensie om na een individuele actie het derde doelpunt in de verre hoek te schuiven. De thuisploeg bleef een ruimere nederlaag bespaard. Zowel Jovanovic, via het lichaam van Sebastian Prödl, als Pantelic troffen het aluminium.

Tien minuten voor tijd verscheen Oostenrijk, waar Marko Arnautovic na rust inviel, op het scorebord. Marc Janko ontdeed zich van zijn tegenstander en liet doelman Vladimir Stojkovic kansloos. Servië komt met negen punten op gelijke hoogte met koploper Litouwen, terwijl Oostenrijk na vier duels al acht punten heeft laten liggen.