voetbalzone

Servië ziet bondscoach vertrekken en terugkeren naar Serie A

Bart Kruyt20 nov 2013, 23:40
Laatst bijgewerkt: 20 nov 2013, 23:40
Advertentie

Sinisa Mihajlovic keert terug als coach in de Serie A. De voormalig vrije trappen-specialist is vertrokken als bondscoach van Servië en gaat proberen om Sampdoria voor het hoogste niveau te behouden. Mihajlovic is de opvolger van Delio Rossi, die vorige week werd ontslagen, en zal donderdag zijn eerste training leiden. Zondag zit hij al op de bank tijdens het duel met Lazio.

/

Mihajlovic stond als speler al eens op de loonlijst bij Sampdoria en was in de Serie A al trainer van Fiorentina. Dat werd geen succes, waarna hij een ruim jaar geleden werd aangesteld als bondscoach van Servië. Mihajlovic slaagde er niet in om het land naar het WK te leiden: Servië werd derde in een poule met België en Kroatië. Mihajlovic zei vervolgens dat hij Servië naar het EK van 2016 wilde leiden, maar heeft nu toch besloten om te vertrekken als bondscoach.

"Ik heb besloten om de aanbieding van Sampdoria te accepteren, maar ik neem deze beslissing met pijn in het hart", zei Mihajlovic tegen Servische verslaggevers. "Dit heeft niets met geld te maken, maar bondsvoorzitter Tomislav Karadzic en directeur Zoran Laconic konden niet beloven dat zij bij de bond zouden blijven. Daarom ga ik nu weg." Sampdoria staat achttiende in de Serie A en won dit seizoen pas twee wedstrijden.

Bezig met laden …