voetbalzone

Serviër Gudelj wil naar WK: 'Spelen voor Bosnië zou ook mooi zijn'

Bart Kruyt04 feb 2014, 07:00
Laatst bijgewerkt: 04 feb 2014, 07:00
Advertentie

Nemanja Gudelj is goed uit de winterstop gekomen. De middenvelder van AZ speelde sterk in de wedstrijden tegen NAC Breda, Roda JC Kerkrade (beker), PSV en FC Groningen en wist afgelopen weekend nog twee keer te scoren tegen laatstgenoemde ploeg. Gudelj hoopt dat zijn prestaties ook in het buitenland opvallen: het talent wil aankomende zomer namelijk naar het WK.

voetbalzone

De 22-jarige Gudelj werd geboren in Servië, dat zich niet heeft gekwalificeerd voor het eindtoernooi in Brazilië. "Maar mijn ouders zijn in Herzegovina geboren. dus ik kan ook nog voor het nationale team van Bosnië en Herzegovina uitkomen", legt de middenvelder uit aan het Algemeen Dagblad. Gudelj doorliep verschillende jeugdelftallen van zijn geboorteland, maar hij werd nog niet uitgenodigd voor het Servische vlaggenschip.

"Spelen voor Bosnië zou ook mooi zijn. Uiteindelijk wil een speler toch voor een nationaal elftal spelen", zegt Gudelj, die ook nog voor het Nederlands elftal zou kunnen spelen. Dat is op dit moment echter niet eens het gesprek van onderwerp. "Als de een belt en de ander niet, dan heb je uiteindelijk geen keuze. Stel dat ze allebei bellen, tja dan moet je na gaan denken", weet Gudelj.

Bezig met laden …