voetbalzone

Servische bondscoach weigert duo af te staan

09 aug 2008, 16:38
Laatst bijgewerkt: 09 aug 2008, 16:38
Advertentie
Een nieuwe Peking-rel lijkt geboren. In een reactie op de oproep van de Servische club Partizan Belgrado om twee spelers terug te sturen uit China, heeft de bondscoach van de jeugdploeg van de Serven, Miroslav Djukic, laten weten dat hij niet van plan is gehoor te geven aan zijn voormalig werkgever. “Het verzoek is lachwekkend”, meent hij.

Partizan wil Ljubomir Fejsa en Zoran Tosic aanstaande woensdag gebruiken in het Champions League-voorrondeduel met Fenerbahçe, omdat het de afgelopen week is geconfronteerd met tal van blessures. Het team zit daardoor krap in de spelers, en maakte gebruik van de uitspraak van het CAS die clubs tóch het recht geven hun spelers terug te halen uit Peking.

Djukic, in het verleden werkzaam als hoofdcoach bij de Servische topclub, is niet van plan het duo terug te laten vliegen naar huis. “Het verzoek is lachwekkend. Als we er gehoor aan zouden geven dan gaan binnen de kortste keren alle spelers er vandoor, en zitten we hier met een circus in plaats van een voetbalteam dat zich voorbereidt op wedstrijden.”

Eerder deze week beëindigde het CAS een langdurig dispuut tussen Barcelona en de Argentijnse voetbalbond. De Spaanse club weigerde in eerste instantie om sterspeler Lionel Messi af te staan, liet hem vervolgens toch gaan en kreeg later te horen dat het alsnog gerechtigd is de speler terug te roepen. De Catalanen besloten echter om de aanvaller toch in China te laten.

Ook de Duitse clubs Werder Bremen en Schalke kenden soortgelijke problemen. Het Braziliaanse duo Diego en Rafinha vertrok uiteindelijk toch naar de Spelen, ondanks de tegenwerking van hun werkgevers. Zowel Werder als Schalke besloten om net als Barcelona de spelers in Azië te houden.
Bezig met laden …