voetbalzone

‘Servische hooligans kregen betaald om zich te misdragen’

Robert Smid16 okt 2010, 12:43
Laatst bijgewerkt: 16 okt 2010, 12:43
Advertentie
/

De Servische supporters die zich afgelopen week in Italië misdroegen, zouden door criminelen zijn aangespoord om dit te doen. Volgens de Servische krant Politika hebben de relschoppers, die zo ver gingen dat de interland tussen Italië en Servië al na zes minuten gestaakt moest worden, geld ontvangen om rotzooi te schoppen in Genua.

Twee voortvluchtige criminelen zouden het brein achter de acties zijn. Zij hebben de supporters 200.000 euro betaald om ervoor te zorgen dat de wedstrijd al na enkele minuten gestaakt zou worden. Volgens de Servische krant zijn de twee criminelen een cocaïnedealer en een huurmoordenaar, die zestig man op de been wisten te brengen die rellen veroorzaakten.

Uiteindelijk moest de Italiaanse politie hard ingrijpen om de relschoppers in bedwang te houden. Zo werden er in Italië zeventien man aangehouden op verdenking van hooliganisme. Ook in Servië rukte de politie uit; daar werden 35 mensen gepakt. In de Servische politiek is inmiddels beloofd dat er een grondig onderzoek komt naar de ongeregeldheden.

Bezig met laden …