voetbalzone

Servische media oordelen hard na eerste verlies tegen Ghana

Erik van Dam14 jun 2010, 12:35
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2010, 12:35
Advertentie

De Servische media zijn niet mild in hun oordeel na de eerste WK-wedstrijd van de nationale ploeg in Zuid-Afrika. “Dit elftal was geen schim van het team dat het zo goed deed tijdens de kwalificatieduels”, schrijft een dagblad in Servië. Zondag beëindigde het land haar eerste krachtmeting met tien man en ging het ten onder na een strafschop voor Ghana.

/

“Vanaf het eerste moment teleurstellend”, is het harde oordeel van een dagblad. Blic schrijft dat de rode kaart (voor Aleksandar Lukovic), de strafschop tegen en een timide prestatie de drie hoofdoorzaken zijn van de knullige start in Zuid-Afrika. “De ploeg heeft nu een steen rond haar nek hangen en moet daarmee de volgende wedstrijd in, tegen Duitsland.”

Enkele Servische fans die het duel samen vanuit een bar keken, lieten in een televisie-uitzending weten: “Kan nou niemand in vredesnaam de bal normaal beroeren?” Een ander dagblad noteert: “De ploeg miste meerdere kansen, speelde niet goed op het middenveld en werden was aan het einde van de wedstrijd, toen het al te laat, echt wakker.”

Bezig met laden …