voetbalzone

Servische minister laakt optreden politie: ‘Dat had veel beter gekund’

Peter Nusselder13 okt 2010, 15:37
Laatst bijgewerkt: 13 okt 2010, 15:37
Advertentie

Servische hooligans waren dinsdag aanwezig bij de interland tussen Italië en Servië en zorgden er met hun wangedrag voor dat het EK-kwalificatieduel al na zes minuten werd gestaakt. De Servische minister van Binnenlandse Zaken wijt de ongeregeldheden echter vooral aan de Italiaanse politie.

Hooligans uit Servië kwamen met vuurwerk en wapens het stadion in Genua binnen en dat had volgens Ivica Dacic nooit toegelaten mogen worden. “Het optreden van de Italiaanse politie had veel beter gekund”, laat de bewindspersoon weten in de Servische media. “Ze hadden die supporters nooit het stadion mogen laten betreden terwijl ze die dingen op zak hadden”, vindt Dacic.

De minister denkt dat de ordebewaking in Servië beter geregeld is. “Dit was in Belgrado nooit gebeurd.” Volgens Dacic was bij de Servische voetbalbond bekend dat er kwaadwillende voetbalsupporters zouden afreizen naar Genua, maar heeft de Italiaanse politie daar niets mee gedaan. “Het was ons eigen initiatief om de Italianen informatie te geven over de hooligans.” De minister bood wel ‘volledige medewerking’ aan in het onderzoek naar de rellen.

Bezig met laden …