voetbalzone

Servische trainerswissel lijkt goed uit te pakken voor keeper Stojkovic

Peter Nusselder17 sep 2010, 17:09
Laatst bijgewerkt: 17 sep 2010, 17:09
Advertentie

Bondscoach Vladimir Petrovic van Servië is van plan om voormalig Vitesse-goalie Vladimir Stojkovic weer op te roepen voor het nationale team. De doelman kwam na het afgelopen WK in Zuid-Afrika niet meer voor in de plannen van Radomir Antic, maar diens opvolger ziet het wel zitten in Stojkovic.

/

“Ik zal Stojkovic weer selecteren, omdat hij goed in vorm is”, tekent Reuters vrijdag op uit de mond van de Servische keuzeheer. De doelman verruilde het Portugese Sporting afgelopen zomer op huurbasis voor Partizan Belgrado in Servië. “Daarnaast zal ik twee extra verdedigers oproepen, om de concurrentie in de defensie wat groter te maken.”

Een geheel nieuwe weg verwacht Petrovic echter niet in te slaan met zijn ploeg. “Verder zullen er geen grote veranderingen zijn.” De 55-jarige trainer hoopt zich met de Servische ploeg te plaatsen voor het EK in Polen en Oekraïne in 2012. “Kwalificatie is geen verplichting, maar ik heb een winnaarsmentaliteit en het is wel mijn ambitie om ons te plaatsen, want we hebben nog altijd een goede kans.”

Bezig met laden …