voetbalzone

Servische voetbalbond woedend op Italiaanse collega’s

Robert Smid22 okt 2010, 15:00
Laatst bijgewerkt: 22 okt 2010, 15:00
Advertentie
/

De Servische voetbalbond heeft de aanval geopend op het Italiaanse equivalent. De Serviërs zouden door de Italianen zwart worden gemaakt bij de tuchtcommissie van de UEFA. Deze moet optreden vanwege de zware rellen in Genua van vorige week, toen het EK-kwalificatieduel tussen beide landen flink uit de hand liep.

Volgens de Servische voetbalbond proberen de Italiaanse collega’s er alles aan te doen om ervoor te zorgen dat Italië het duel, dat al na enkele minuten werd gestaakt, met een reglementaire 3-0 heeft gewonnen. De Serviërs vinden dat echter niet eerlijk en zeggen te beschikken over meerdere documenten waaruit opgemaakt kan worden dat ook de Italiaanse autoriteiten fout zaten.

De wedstrijd in Genua moest al na enkele minuten worden gestaakt toen Servische supporters in en rondom het stadion voor een hoop heisa hadden gezorgd. Zo werd er vuurwerk op het veld gegooid en raakten meerdere hooligans slaags met de politie. De tuchtcommissie van de UEFA wil op 29 oktober een uitspraak doen.

Bezig met laden …