voetbalzone

Sevilla-aanhang is ‘gebaartjes’ Ramos niet vergeten: terugkeer op de tocht

Jonathan van Haaster28 jun 2023, 17:29
Laatst bijgewerkt: 28 jun 2023, 17:29
Advertentie

Sergio Ramos keert deze zomer mogelijk terug bij zijn jeugdliefde Sevilla, zo melden onder meer AS en Cadena SER. Volgens de Spaanse media heeft de Spanjaard zijn zinnen gezet op een rentree bij de club die hij in 2005 verliet voor Real Madrid. Sevilla kent zelf echter de nodige twijfels, onder meer door de manier waarop Ramos de club achttien jaar geleden verliet.

Ramos werd geboren in Camas, een stadje dat tegen Sevilla aan ligt. Begin deze eeuw voegde Ramos zich in de jeugdopleiding van Sevilla. Die doorliep hij succesvol en na zijn debuut in het eerste op 1 februari 2004 ontwikkelde hij zich stormachtig. Ramos speelde uiteindelijk 49 duels voor de club, voordat hij naar Real Madrid trok. De Koninklijke profiteerde optimaal van de problemen tussen de clubleiding en de toen negentienjarige mandekker. Real Madrid activeerde de ontsnappingsclausule van 27 miljoen euro en Ramos zou uiteindelijk uitgroeien tot een clublegende in het Santiago Bernabéu. Het heeft de aanhang van Sevilla altijd dwarsgezeten dat Ramos op een vrij pijnlijke manier vertrok bij de club.

Gedurende de jaren kwam Ramos met Real Madrid regelmatig langs bij zijn voormalige werkgever en dat ging niet altijd zonder incidenten. Zo ook in 2017, toen de Madrilenen op bezoek gingen in het Ramón Sánchez Pizjuán in het kader van de Copa del Rey. Sevilla leidde lange tijd met 3-1 en de aanhang had het tijdens het duel gemunt op Ramos, door de mandekker uit te jouwen en beledigende liedjes over hem te zingen. Real vocht zich terug in de wedstrijd en kwam door een late strafschop van uitgerekend Ramos op 2-3, waarna het ook nog 3-3 werd. De verdediger hield bij het vieren van zijn treffer zijn armen achter zijn oren richting de Sevilla-aanhang achter het doel.

Niet alleen de vertroebelde relatie tussen Ramos en de fans van Sevilla is een zorgenpunt. Ook het hoge salaris dat hij gewend was bij zijn ex-clubs Real Madrid en Paris Saint-Germain kan een dealbreaker zijn. Volgens AS heeft Ramos aangegeven bereid te zijn flink in te leveren voor een contract bij Sevilla. Dan nog zou hij echter één van de grootverdieners zijn bij de club. Daarnaast staan er al vijf centrale verdedigers onder contract bij Sevilla én heeft Ramos vanwege zijn 37-jarige leeftijd weinig tot geen restwaarde. Desondanks is het verre van uitgesloten dat Sevilla daadwerkelijk een contractvoorstel onder de neus van Ramos gaat leggen. Sportief directeur Victor Orta - de opvolger van de naar Aston Villa vertrokken Monchi - ziet in Ramos een serieuze kwaliteitsinjectie voor het komende seizoen.

Bezig met laden …