voetbalzone

Sevilla betaalt een miljoen euro voor voormalig toptalent van Real Madrid

Daniel Cabot Kerkdijk09 jun 2016, 18:20
Laatst bijgewerkt: 09 jun 2016, 18:20
Advertentie

Pablo Sarabia vervolgt zijn loopbaan bij Sevilla, zo laat de Zuid-Spaanse club donderdag via de officiële kanalen weten. De middenvelder zal vrijdag de overstap van Getafe naar Sevilla maken, indien hij de medische keuring doorloopt. Sarabia zal vervolgens een contract voor vier seizoenen met de vijfvoudig winnaar van de UEFA Cup/Europa League ondertekenen.

/

Sarabia ondertekende in februari een nieuw contract met Getafe, maar een clausule stelde de middenvelder in staat om vrijwel zonder problemen uit de voorstad van Madrid te vertrekken: als hij een lucratief bod zou ontvangen of Getafe uit de Primera División zou degraderen. Los Azulones konden op de laatste speeldag geen degradatie afwenden.

Sevilla betaalt een bedrag van een miljoen euro aan Getafe, waar Sarabia in totaal vijf jaar onder contract stond. De middenvelder, die ook op links uit de voeten kan, werd gezien als een van de grootste talenten van Real Madrid in jaren. Hij kwam echter niet verder dan een invalbeurt in het Champions League-duel met Auxerre (4-0), in 2010/11. Sarabia is de eerste aankoop van Sevilla voor de komende voetbaljaargang.

Bezig met laden …