Sevilla boekt degelijke overwinning op negen man Sporting Gijón

Daniel Cabot Kerkdijk17 apr 2010, 19:50
Laatst bijgewerkt: 17 apr 2010, 19:50

Sevilla blijft in de subtop van de Primera División meedraaien. De ploeg van Antonio Álvarez boekte zaterdagavond een degelijke zege op Sporting Gijón en overnacht daarmee op de vierde plaats die recht geeft op de voorrondes van de Champions League: 3-0. De bezoekers beëindigden de wedstrijd met negen man door rode kaarten voor Mate Bilic en José Ángel Valdés. De Asturiërs staan met nog vijf competititiewedstrijden te gaan acht punten boven de rode streep.

/

De defensie van Sporting Gijón schutterde in de beginfase en dat leverde na zeven minuten spelen een doelpunt van Sevilla op. Grégory Arnolin ging de fout in, keeper Juan Pablo werkte de bal niet goed weg en Frédéric Kanouté profiteerde: 1-0. Het bezoek kwam amper in de buurt van het doel van Andrés Palop en moest na een half uur spelen met tien man verder toen Bilic een tweede gele kaart ontving toen hij te laat bij de bal was. Luis Fabiano miste voor rust nog een goede mogelijkheid.

In het tweede bedrijf liep Sevilla verder uit. Na een voorzet van Adriano zorgde Luis Fabiano met een schitterende kopbal voor de 2-0 in het Ramón Sánchez Pizjuan. Gijón kreeg daarna enkele kleine kansen maar dat leverde niets op. Na de tweede gele kaart voor linksback Valdés was het verzet gebroken. Goed voorbereidend werk van Ivica Dragutinovic en invaller Álvaro Negredo werd door Cala afgerond. Daarmee was de jonge verdediger voor de derde wedstrijd op rij trefzeker: 3-0.