voetbalzone

Sevilla haalt grootverdiener uit Londen op huurbasis naar Spanje

Daniel Cabot Kerkdijk26 aug 2013, 19:51
Laatst bijgewerkt: 26 aug 2013, 19:51
Advertentie
/

Stéphane Mbia gaat in de Primera División aan de slag. Sevilla maakt maandagavond via de officiële kanalen bekend dat de centrale verdediger annex defensieve middenvelder de rest van het seizoen van Championship-club Queens Park Rangers wordt gehuurd. In de tijdelijke overeenkomst is een optie tot koop, voor drie jaar, opgenomen.

Mbia kreeg eerder deze zomer te horen dat hij op zoek mocht naar een nieuwe werkgever, daar hij met zijn salaris een flinke kostenpost was voor de uit de Premier League afgedaalde club. De 27-jarige middenvelder maakte vorig jaar zomer voor zes miljoen euro de overstap van Olympique Marseille naar QPR, waar hij vorig seizoen tot 29 duels kwam. De club van manager Harry Redknapp zwaaide eerder al Christopher Samba, Djibril Cissé, José Bosingwa, Loïc Rémy, Esteban Granero, Ji-sung Park en Adel Taarabt tijdelijk of definitief uit.

Bij Sevilla zal Mbia als centrale verdediger worden gebruikt en zodoende is zijn komst niet van invloed op de situatie rondom Geoffrey Kondogbia. De Zuid-Spaanse club houdt vast aan een vraagprijs van twintig miljoen euro voor de middenvelder en dat vindt zelfs AS Monaco een allesbehalve marktconform bedrag.

Bezig met laden …