Sevilla hinkt in Gijón op twee gedachten

01 feb 2009, 22:12
Laatst bijgewerkt: 01 feb 2009, 22:12
Sevilla heeft zondagavond een minieme nederlaag geleden in en tegen Gijón. Al van tevoren was eigenlijk bekend dat de ploeg van Manolo Jiménez meer waarde hechtte aan de aanstaande bekerontmoeting met Athletic Bilbao, maar anders dan het resultaat doet vermoeden kwamen de Andalusiërs in Gijón nog bijzonder goed weg: 1-0.

Al na vijf minuten kreeg Sporting Gijón een strafschop. Na een handsbal van Julien Escudé mocht Mate Bilic vanaf elf meter aanleggen. Doelman Andrés Palop keerde echter de inzet van de Kroaat, die in de heenwedstrijd nog drie keer had gescoord. Een kopbal van Diego Castro betekende na dik een kwartier spelen alsnog de 1-0.

In El Molinón werden bijzonder veel kansen gemist. Alleen al in het eerste half uur hielpen Bilic en Ernesto Chevantón goede kansen om zeep. Roberto Canella haalde het rustsignaal niet eens. De back beging een grove overtreding op Diego Capel en mocht de kleedkamers opzoeken. Chevantón miste tot aan de rust nog twee kansen.

In de tweede helft bracht Jiménez toch Frédérick Kanouté en Renato, die hij eigenlijk rust had gegund, het veld in. Doelman Iñaki Lafuente hield zijn ploeg na de hervatting op de been en had geluk dat de paal redding bracht na een inzet van Jesús Navas. Door de nederlaag bedraagt de achterstand op koploper Barcelona achttien punten.