Sevilla ontsnapt aan ruimere nederlaag na slechte tweede helft

Daniel Cabot Kerkdijk18 aug 2010, 22:40
Laatst bijgewerkt: 18 aug 2010, 22:40

Sevilla zal alle zeilen moeten bijzetten om de groepsfase van de Champions League te te bereiken. Op bezoek bij Sporting Braga leed de ploeg van Antonio Álvarez woensdagavond een minimale nederlaag: 1-0. Niet het eindresultaat maar het spel van de Andalusiërs na rust moet Álvarez ernstig zorgen baren. Alleen Jesús Navas en Luis Fabiano wisten voor gevaar te zorgen, de rest haalde een onvoldoende. Sporting Braga profiteerde desondanks maar één keer.

/

De thuisploeg ontsnapte reeds na vijf minuten aan een zeker tegendoelpunt. Na een uitstekende voorzet van Navas zette Luis Fabiano zijn hoofd tegen de bal. De linkerpaal voorkwam dat de Andalusiërs al vroeg het gewenste uitdoelpunt achter hun naam konden schrijven. Braga zette flink druk op de helft van Sevilla, dat door haar compacte manier van spelen echter geen moeite had om het overwicht in de wedstrijd al snel naar zich toe te trekken.

De ploeg van Domingo Paciencia wist zich geen raad met de overmacht van Sevilla en hoopte via een counter alsnog toe te slaan. Op slag van rust kreeg Matheus een niet te missen kans. Na een diepe pass kwam de Braziliaan oog in oog met Andrés Palop te staan. De doelman voorkwam dat de aanvaller voor de 1-0 zorgde. Ook na de hervatting ging het spel heen en weer en dat was zeker niet in het voordeel van Sevilla. Toch hadden Navas en Diego Capel in het eerste kwartier de 0-1 op hun schoen. Het mocht echter niet baten.

Na ruim een uur spelen nam Braga de leiding. Uit een voorzet van Silvio kopte Paulo César richting doel. Palop redde bekwaam maar kon niet voorkomen dat Matheus op randje buitenspel wel met het hoofd trefzeker was: 1-0. Braga won nadrukkelijk aan zelfvertrouwen en zette Sevilla vast op eigen helft. Een redding van Palop stond een doelpunt van Leandro Salino in de weg en Sevilla mocht van geluk spreken dat men in de slotfase niet tegen een ruimere nederlaag aanliep. Een schot van Lima spatte boven de verbouwereerde Palop uiteen op de lat.