Sevilla tevreden met gelijkspel op Mallorca

21 dec 2008, 18:23
Laatst bijgewerkt: 21 dec 2008, 18:23
Sevilla sluit het kalenderjaar af als tweede in de Primera División, indien Villarreal later op de avond niet van koploper Barcelona wint. De ploeg van Manolo Jiménez kwam zelf niet verder dan een gelijkspel tegen Real Mallorca, maar er had wellicht meer ingezeten. Deportivo la Coruña houdt door de ruime overwinning op Recreativo de Huelva aansluiting met de subtop. Het verschil met Sevilla bedraagt slechts vier punten.

Real Mallorca - Sevilla 0-0
Beide ploegen stemden gezien de weinig genomen risico's in met het doelpuntloze eindresultaat. In de eerste helft vielen slechts twee kansen te noteren. Al vroeg miste een kopbal van Nunes het doel op een haar. Het antwoord van Sevilla was de inzet van Diego Capel op de lat. Na rust verdeelden de ploegen wederom op evenredige wijze de kansen. De eilandbewoners verlaten door de remise de degradatiezone.

Osasuna - Getafe 5-2
Anders dan de eindstand doet vermoeden had Getafe in het Reyno de Navarra wel degelijk mogelijkheden. Bij rust stond het echter al 4-0 dankzij onder meer een prachtige treffer van Juanfran. De twee doelpunten van Roberto Soldado maakte de zeperd bij de hekkensluiter enigszins draaglijker.

Numancia - Real Valladolid 4-3
Elf minuten voor het einde stond Valladolid met 1-3 voor in Los Pajaritos en leek Europees voetbal weer een stap dichterbij. Door doelpunten van Javier del Pino, Carlos Aranda en Gorka Brit (in buitenspelpositie) trok Numancia echter aan het langste eind. Haris Medunjanin zat de hele wedstrijd op de reservebank.

Deportivo la Coruña - Recreativo de Huelva 4-1
De bezoekers maakten op geen enkel moment de indruk minimaal een punt uit Riazor mee te kunnen nemen. De ploeg van Miguel Ángel Lotina speelde van begin tot eind uitstekend. Alberto Lopo, Sergio (uit een strafschop), Rodolfo Bodipo (prachtige kopbal) en oud-Ajacied Luis Filipe zorgden voor het vertier bij de Galiciërs.