Sevilla vergroot tegen Zenit indrukwekkende reeks in eigen huis

Daniel Cabot Kerkdijk16 apr 2015, 23:02
Laatst bijgewerkt: 16 apr 2015, 23:02

Sevilla heeft de eerste Europa League-krachtmeting met Zenit Sint-Petersburg in zijn voordeel beslist. De ploeg van Unai Emery zegevierde met 2-1 over het team van Zenit Sint-Petersburg en is zodoende al 33 officiële thuisduels op rij zonder nederlaag. De bezoekers uit Rusland namen via Aleksandr Ryazantsev de leiding, maar in de laatste achttien minuten zorgden Denis Suárez en Carlos Bacca voor de ommekeer van de Zuid-Spanjaarden.

Sevilla werd in de eerste helft verrast door de spelopvatting van Zenit, dat zeer defensief speelde en goed zijn tegenaanvallen uitkoos. Terwijl de ploeg van Emery telkens weer op de verdediging van Zenit stuitte, had Zenit aan een uitstekende aanval via de linkerkant in de 29e minuut voldoende om met een voorsprong de rust in te gaan. Sergio Rico had een antwoord op de lage inzet van Ryazantsev, die de rebound echter hoog over de doelman schoot: 0-1. Een hard gelag voor Sevilla, dat in de eerste 45 minuten ruim zestig procent balbezit had.

Na rust koos Emery voor de inbreng van Suárez en Stéphane Mbia en haalde hij Vicente Iborra en Coke naar de kant. De thuisploeg probeerde in het begin van de tweede helft een gelijkmaker te forceren, maar Zenit hield goed stand. De krachtmeting in het Ramón Sánchez Pizjuan ging op en neer: Ryazantsev en Axel Witsel hadden de 0-2 op hun schoen, terwijl Suárez net niet Bacca in stelling kon brengen.

Bacca nam achttien minuten voor tijd alsnog de gelijkmaker voor zijn rekening. Na een voorzet van Aleix Vidal kopte de Colombiaan zijn 21e doelpunt van het seizoen achter Yuri Lodigin: 1-1. De ploeg van Emery slaagde erin om voor de defintieve ommekeer te zorgen. Lodigin had geen antwoord op een volley van Suárez in de 87e minuut en het had niet veel gescheeld of Bacca had een minuut later voor de 3-1 gezorgd. Een ongelukkige stuit van de bal zorgde ervoor dat de maker van de 1-1 niet zijn individuele actie doeltreffend kon afronden.