Sevilla verlengt reeks tegen Betis van Van Wolfswinkel en Van der Vaart

Daniel Cabot Kerkdijk19 dec 2015, 21:25
Laatst bijgewerkt: 19 dec 2015, 21:25

De immer beladen stadsderby tussen Real Betis en Sevilla heeft zaterdagavond geen winnaar opgeleverd. De krachtmeting tussen de stadsgenoten eindigde zonder doelpunten: 0-0. Sevilla is nu al negen derby’s en elf seizoenen ongeslagen in de thuishaven van de buurman; de beste reeks in de clubgeschiedenis. Sevilla staat nu met 23 punten op een zevende plaats, terwijl Betis met drie punten minder vier plaatsen lager terug te vinden is.

Weinig voetbal en veel te veel spanning: zo kon de eerste helft in het Benito Villamarín het beste worden samengevat. Na vijf minuten was de toon al gezet: een zware overtreding op Benoit Tremoulinas leverde Francisco Molinero een gele kaart op. Betis was de eerste ploeg die het doelgebied van de tegenstander probeerde te zoeken, maar de beste kansen in de eerste 45 minuten waren voor Sevilla. Na een uitstekende pass van Ever Banega stuitte Kevin Gameiro op Adán en daarna had een volley van Grzegorz Krychowiak een beter lot verdiend.

De eerste waarschuwing na rust kwam van Sevilla: Gameiro kreeg het leer opnieuw niet achter Adán, die in een één-tegen-één-situatie als winnaar uit de strijd kwam. Het was echter een van de spaarzame hoogtepunten in een tweede helft met weinig kansen, veel strijd en veel overtredingen. Ricky van Wolfswinkel maakte in de 71e minuut zijn opwachting, als vervanger van Joaquín, maar ook hij kon niet voor het verschil zorgen. Rafael van der Vaart bleef negentig minuten op de bank.