voetbalzone

Shakhtar beloont Lucescu met verbeterd contract

18 apr 2009, 21:26
Laatst bijgewerkt: 18 apr 2009, 21:26
Advertentie
Mircea Lucescu en Shakhtar Donetsk gaan toch met elkaar verder. De oefenmeester van de Oekraïense succesformatie had onlangs weliswaar aangegeven dat hij van plan was om zijn loopbaan elders voort te zetten, maar een verbeterd contract heeft hem op andere gedachten gebracht. Lucescu tekent voor twee jaar bij.

De trainer wordt met het nieuwe contract beloond door de clubleiding van Shakhtar, die in zijn nopjes is met de prestaties van de vereniging in de UEFA Cup. Shakhtar staat in de halve finale van het Europese toernooi, waarin het landgenoot Dynamo Kiev zal treffen. Deze ploeg staat in de competitie liefst vijftien punten voor op Shakhtar, dat nog wel een duel tegoed heeft maar de landstitel kan vergeten.

Mede door de slechte resultaten in eigen land werd er hevig gediscussieerd over de positie van Lucescu, die zelf ook wel heil zag in een nieuw avontuur. De coach was enige tijd in beeld bij Besiktas, maar tot een overgang kwam het uiteindelijk niet. Nu heeft Lucescu besloten om zijn toekomst toch aan Shakhtar te verbinden. Een mogelijk nieuw avontuur wordt met twee jaar uitgesteld.
Bezig met laden …