voetbalzone

Shakhtar boos op wegblijvende Mkhitaryan: 'Hij maakt een grote fout'

Daniel Cabot Kerkdijk01 jul 2013, 00:25
Laatst bijgewerkt: 01 jul 2013, 00:25
Advertentie
/

Shakhtar Donetsk is de voorbereiding op het nieuwe seizoen inmiddels begonnen, maar Henrikh Mkhitaryan heeft zich nog altijd niet gemeld. De 24-jarige aanvallende middenvelder hoopt een transfer af te dwingen en Liverpool gaat waarschijnlijk met de Armeen aan de haal. In Oekraïne baalt men ondertussen stevig van het balorige gedrag van Mkhitaryan, die vorig seizoen 25 keer scoorde in de Premier Liga.

Mkhitaryan verscheen vorige week dinsdag al niet op de eerste training van de Mijnwerkers en algemeen directeur Sergei Palkin zei toen dat de sterspeler sowieso een boete mag verwachten. Borussia Dortmund bracht ook al een bod van 23 miljoen euro uit op de creatieveling, maar Shakhtar verlangt minimaal 30 miljoen, en Liverpool is naar verluidt dicht bij de komst van Mkhitaryan. Hij staat voorlopig echter nog gewoon tot medio 2015 onder contract bij Shakhtar en trainer Mircea Lucescu waarschuwt zijn pupil.

“Het is zijn beslissing om weg te blijven, maar hij maakt wel een grote fout”, vertelt de Roemeen in de Oekraïense media. “Shakhtar is een grote club en er zitten altijd 50.000 fans in het stadion die de spelers steunen. We spelen elk jaar om de titel, de beker en in de Champions League. Mkhitaryan zou daar dankbaar voor moeten zijn. Het hele team heeft hem vorig seizoen geholpen om in scoringspositie te komen en dus zo vaak te scoren. Ik adviseer hem om terug te keren bij Shakhtar”, zegt Lucescu

Bezig met laden …