voetbalzone

Shakhtar Donetsk strikt opnieuw groot Braziliaans talent

Matthijs van Laar22 dec 2009, 13:02
Laatst bijgewerkt: 22 dec 2009, 13:02
Advertentie

Met het aantrekken van de negentienjarige aanvallende middenvelder Alex Teixeira heeft Shakhtar Donetsk het aantal Brazilianen in de selectie op zeven stuks gebracht. De Oekraïense houder van de UEFA Cup maakte dinsdag bekend dat de jeugdinternational voor zes miljoen euro wordt overgenomen van Vasco da Gama.

/

De speler van Brazilië onder twintig jaar is na Leonardo, Jadson, Fernandinho, Ilsinho, Willian en Luiz Adriano dus alweer de zevende speler uit het land van de samba. Hij moet nog meer schwung gaan brengen in het aanvalspel van de topclub. “Ik weet dat mijn nieuwe team de UEFA Cup-houder is”, zei hij bij het bekendmaken van het nieuws. “Niet veel clubs is het gegeven die prijs te winnen. Ik zal mijn best doen me zo snel mogelijk aan te passen, en zal veel hulp hebben aan mijn landgenoten.”

Alex Teixeira, goed voor tien treffers in 52 wedstrijden bij Vasco, zal zich na het nieuwe jaar bij zijn nieuwe werkgever voegen. Pas op 18 februari kan hij voor het eerst in een officiële wedstrijd zijn kunsten vertonen. Vanwege de winterse omstandigheden wordt de Oekraïense competitie pas eind februari hervat. Op de achttiende neemt de ploeg van coach Mircea Lucescu het in de zestiende finale van de Europa League op tegen Fulham.

Bezig met laden …