voetbalzone

Shakhtar Donetsk verlost Eduardo van situatie bij Arsenal

Erik van Dam21 jul 2010, 17:40
Laatst bijgewerkt: 21 jul 2010, 17:40
Advertentie

Shakhtar Donetsk heeft bekendgemaakt dat het Eduardo Da Silva heeft overgenomen van Arsenal. De 27-jarige aanvaller wordt voor een bedrag van om en nabij de zeven miljoen euro aangetrokken en tekent in de Oekraïne een contract voor vier seizoenen. Shakhtar bevestigt de komst van de Kroatisch international woensdag op haar officiële website.

/

De laatste dagen deden al veel verhalen de ronde over het vertrek van Eduardo uit Londen. Drie jaar geleden verliet de tot Kroaat genaturaliseerde Braziliaan Dinamo Zagreb voor de Gunners. Met zijn 34 doelpunten voor Dinamo had hij de aandacht getrokken van veel topclubs, maar uit alle aanbiedingen koos hij voor de club van Arsène Wenger. Hij kon zijn belofte echter nooit inlossen, mede doordat hij zwaar geblesseerd raakte.

Een tackle van Birmingham City-speler Martin Taylor bezorgde Eduardo namelijk een dubbele beenbreuk. Hij miste de laatste vijf maanden van zijn eerste jaar in Engeland en moest ook de complete jaargang 2008/09 laten schieten. Vorig seizoen kwam hij vanaf augustus weer in het veld, maar hij werd nooit meer de oude. Bij de keren dat Wenger hem de kans gaf, liet hij het bovendien ook onvoldoende zin.

De tweevoudig Kroatisch Speler van het Jaar gaat nu voor vier jaar aan de slag bij Shakhtar, dat al twee wedstrijden onderweg is in het nieuwe seizoen. De ploeg staat op dit moment vijfde. Omdat het vorig seizoen de landstitel won, speelt het in de komende jaargang Europees voetbal. Volgens zijn nieuwe club zal hij zo spoedig mogelijk worden voorgesteld aan pers en publiek.

Bezig met laden …