Shakhtar Donetsk viert in leeg stadion vijfde landstitel op rij

Bart Kruyt11 mei 2014, 17:04
Laatst bijgewerkt: 11 mei 2014, 17:04

In Nederland is Ajax vier jaar op rij kampioen geworden, maar in Oekraïne is Shakhtar Donetsk al vijf jaar lang de beste van het land. De ploeg van Mircea Lucescu stelde zondagmiddag de titel veilig, door met 1-3 te winnen van middenmoter Zorya. Achtervolger Dnipro Dnipropetrovsk, dat later deze zondag nog in actie komt tegen Vorskla Poltava, kan Shakhtar nu niet meer inhalen.

Shakhtar vierde de vijfde landstitel op rij in een leeg stadion, want vanwege de onrust in Oekraïne werden er dit weekend geen toeschouwers bij de wedstrijden toegelaten. De ploeg van Lucescu speelde uit bij Zorya bijna een complete wedstrijd tegen tien man, omdat doelman Mykyta Shevchenko al in de twaalfde minuut een rode kaart kreeg. Uit de penalty die na deze overtreding volgde opende Luiz Adriano de score.

Adriano maakte er even later ook 0-2 van, voordat Zeljko Ljubenovic kort voor de thee iets terugdeed. Een comeback van de thuisploeg zat er in de tweede helft echter niet in en in de slotfase besliste Eduardo da Silva het duel: 1-3. Voor Shakhtar betekende dit de negende titel uit de clubgeschiedenis en zoals gezegd het vijfde kampioenschap op rij.