voetbalzone

Shakhtar herinvesteert Fernandinho-miljoenen in Braziliaans toptalent

Daniel Cabot Kerkdijk06 jun 2013, 19:32
Laatst bijgewerkt: 06 jun 2013, 19:32
Advertentie

Shakhtar Donetsk verkocht donderdag Fernandinho voor liefst veertig miljoen euro aan Manchester City en de Mijnwerkers hebben een deel van dat bedrag alweer geïnvesteerd in een versterking. De kampioen van Oekraïne maakt op de officiële website melding van de komst van de 21-jarige Wellington Nem, die voor negen miljoen overkomt van de Braziliaanse kampioen Fluminense.

/

Shakhtar is nu naar verluidt voor zeventig procent de eigenaar van de linkspoot, want dertig procent van de eigendomsrechten van Nem zijn in het bezit van de zakenman Eduardo Uram. De aanvaller staat te boek als een groot talent en vorig seizoen maakte hij voor Flu nog zes competitiedoelpunten; bovendien leverde hij zeven assists. Hij speelde in 2011 op huurbasis voor Figueirense en voor die ploeg maakte hij negen doelpunten. Hij werd in dat jaar verkozen tot Beste Nieuwkomer in de Braziliaanse Série A.

Na dat succesvolle seizoen op huurbasis voor Figueirense had Nem al naar het Oostblok kunnen verkassen, maar vader Juárez Sánchez Aguiar zorgde ervoor dat een transfer naar CSKA Moskou afketste. Nem ontwikkelde zich in Rio de Janeiro verder en dat werd ook opgemerkt door bondscoach Mano Menezes, die hem meenam naar de Olympische Spelen in Londen. Nem speelde tot dusver drie interlands. De buitenspeler, die voor vijf seizoenen heeft getekend in Oekraïne, is de eerste versterking van Shakhtar voor het nieuwe seizoen.

Bekijk hier een video van Wellington Nem:

Bezig met laden …