voetbalzone

Shakhtar-icoon stuurt twintig ton aan mandarijnen naar oorlogsgebied

Thijs Post12 nov 2014, 14:05
Laatst bijgewerkt: 12 nov 2014, 14:05
Advertentie

Het is bijzonder onrustig in Oekraïne en dat heeft ook invloed op de voetbalcompetitie in dat land. Zo speelt grootmacht Shakhtar Donetsk niet langer in het belegerde Donetsk, maar is de club actief in de westelijke stad Lviv. Aanvoerder Darijo Srna van Shakhtar is de mensen in Oost-Oekraïne niet vergeten en hij heeft een opmerkelijke actie op poten gezet om hulp te bieden.

voetbalzone

Srna, al elf jaar actief bij de club, heeft in zijn geboortestreek in Kroatië een actie met mandarijnen opgezet. De 32-jarige vleugelspeler heeft twintig ton aan mandarijnen van Kroatië naar Donetsk laten brengen. “Onze aanvoerder heeft het al vaker gezegd. Hij speelt nu elf jaar in Donetsk en hij voelt nog steeds de steun van de fans”, meldt Shakhtar via de officiële kanalen.

“Voor Darijo is de tijd gekomen om de inwoners van Donetsk te helpen, met zijn project Let’s Help Children. Voor de kinderen in oorlogsgebied heeft Srna twintig ton aan mandarijnen gekocht in Kroatië. De kosten voor het vervoer neemt hij ook op zich. De vrachtwagens met de mandarijnen zijn al gearriveerd in Donetsk. Deze weken zullen de mandarijnen naar de scholen gebracht worden; in totaal nemen 23.143 scholieren het cadeau van Srna in ontvangst.”

Bezig met laden …