voetbalzone

Shakhtar raakt held van gewonnen UEFA Cup-finale na zeven jaar kwijt

Bart Kruyt15 jan 2012, 18:40
Laatst bijgewerkt: 15 jan 2012, 18:40
Advertentie

Jadson vertrekt bij het Oekraïense Shakhtar Donetsk. De middenvelder keert terug naar vaderland Brazilië, waar hij gaat spelen voor São Paulo. De 28-jarige middenvelder was in zijn tijd bij de club van grote waarde voor Shakhtar en zorgde met zijn treffer in de verlenging van de UEFA Cup-finale van 2009 tegen Werder Bremen voor de eerste Europese prijs.

São Paulo is bijzonder blij met het aantrekken van Jadson, die voor drie seizoenen tekent. “De onderhandelingen namen wat tijd in beslag, maar ondanks de interesse van Europese clubs zijn we eruit gekomen”, laat technisch directeur Adalberto Baptista op de clubsite van São Paulo weten. “Jadson was erg belangrijk in dit proces door vanaf het begin duidelijk het liefst voor ons te willen spelen.”

Jadson kwam in 2005 over van CA Paranaense en werd liefst vijfmaal landskampioen in zeven seizoenen. Met 41 treffers in 172 competitiewedstrijden leverde hij een belangrijke bijdrage aan dat succes. Naast twee eindzeges in de nationale beker en de UEFA Cup-winst behaalde Jadson met Shakhtar in 2010 ook de kwartfinale van de Champions League.

Bezig met laden …