voetbalzone

Shakhtar telt miljoenen neer voor ‘beste Braziliaanse spits na Ronaldo’

Erik van Dam20 mei 2011, 20:32
Laatst bijgewerkt: 20 mei 2011, 20:32
Advertentie

Het arsenaal aan Brazilianen bij Shakhtar Donetsk is met één speler toegenomen: Dentinho Bruno Ferreira Bonfim, kortweg Dentinho. De 22-jarige aanvaller komt per direct voor 7,5 miljoen euro over van Corinthians, waar hij nog tot december 2013 onder contract stond. Het jeugdproduct heeft voor vijf jaar getekend bij Hirnyky, die de transfer op de officiële website melden.

/

Dentinho kwam bij Corinthians tot 187 optredens waarin hij 55 keer wist te scoren. Met de Braziliaanse topclub schreef hij het Campeonato Brasileiro Série B (2008), Campeonato Paulista (2009) en de Copa do Brasil (2009) op zijn naam. De vleugelspeler, die vorig seizoen tot slechts twee competitietreffers kwam, moet in Oekraïne de concurrentie aangaan met onder andere landgenoten Alex Teixeira, Willian, Douglas Costa en Luiz Adriano.

Met de komst van Dentinho lijkt de eventuele komst van Adel Taarabt definitief van de baan. De Marokkaan van Queens Park Rangers werd in de wandelgangen met de regerend landskampioen in verband gebracht. Voormalig stervoetballer Pelé noemde Dentinho begin 2010 ‘de beste jonge Braziliaanse aanvaller na Ronaldo.’

Bezig met laden …