voetbalzone

Shakhtar trekt weer aan de bel bij Ramos

27 okt 2008, 08:01
Laatst bijgewerkt: 27 okt 2008, 08:01
Advertentie
Juande Ramos lijkt niet lang stil te hoeven te zitten. Door zijn recente ontslag bij Tottenham Hotspur is de interesse van Shakhtar Donetsk in zijn persoon weer toegenomen, zo meldt de Spaanse sportkrant Marca maandagmorgen. De Oekraïense topclub meldde zich naar verluidt twee weken geleden al in Londen.

Het meerjarige contract van Ramos op White Hart Lane was toentertijd een obstakel voor Shakhtar om de voormalig succestrainer van Sevilla naar Donetsk te halen. De regerend landskampioen van Oekraïne ziet in Ramos een geschikte opvolger voor de Roemeen Mircea Lucescu, die aan zijn laatste weken bezig lijkt te zijn.

Onder Lucescu is Shakhtar bezig aan een bijzonder mager seizoen. In eigen land heeft de ploeg een achterstand van vijftien punten op koploper Dinamo Kiev en tien punten op stadsgenoot Metallurg Donetsk. Door de nederlaag in de Champions League afgelopen woensdag tegen Sporting Portugal zal Shakhtar er alles aan moeten doen om via de derde plaats in de groep te mogen overwinteren in Europees verband.

Naar verluidt heeft Shakhtar reeds contact opgenomen met Ginés Carvajal, zaakwaarnemer van Ramos, om de contacten weer nieuw leven in te blazen. Ramos trad op 27 oktober 2007 in dienst als opvolger van Martin Jol, die destijds het slachtoffer was van een slechte start van de competitie. De oud-coach van Sevilla won vorig seizoen weliswaar de Carling Cup, maar slaagde er deze voetbaljaargang niet in in om ook maar één competitiewedstrijd in winst om te zetten.
Bezig met laden …