voetbalzone

Shandong Luneng legt zich niet neer bij afgeketste transfer Smeltz

Bart Kruyt19 jul 2010, 08:25
Laatst bijgewerkt: 19 jul 2010, 08:25
Advertentie

De afgeketste transfer van Shane Smeltz naar het Chinese Shandong Luneng krijgt nog een staartje. De international van Nieuw-Zeeland tekende onlangs een contract bij de club, maar besloot een week later om toch maar niet naar China te verhuizen, omdat zijn gezin er niet zou kunnen settelen. Shandong eist nu een fikse schadevergoeding.

/

Smeltz en zijn gezin zouden zich moeten vestigen in Jinan, op zo’n vierhonderd kilometer van de Chinese hoofdstad Beijing. Omdat de aanvaller dat niet ziet zitten, keert hij weer terug bij zijn oude club. Daar ontvangen ze hem vermoedelijk met open armen; Smeltz maakte vorig seizoen namelijk negentien goals in 25 optredens voor de Australische club. Mede daardoor werd de derde plaats bereikt in de eindstand.

Vervolgens speelde Smeltz een goed WK, waarna Shandong Luneng hem oppikte. De aanvaller heeft echter laten weten toch niet naar China te willen verhuizen en zal nu vermoedelijk in de buidel moeten tasten. Smeltz is naar de Australische spelersvakbond gestapt in een poging om tot een oplossing te komen.

Bezig met laden …