voetbalzone

Shaqiri legt keuze voor Stoke City uit: ‘Hij is een geweldige man’

Erik van Dam12 aug 2015, 22:44
Laatst bijgewerkt: 12 aug 2015, 22:44
Advertentie

Xherdan Shaqiri tekende drie jaar geleden als aanstormend toptalent een vet contract bij Bayern München, maar speelt inmiddels voor Stoke City. De Zwitser zette dinsdag zijn handtekening onder een vijfjarig contract in het Brittannia Stadium en deed daarmee bij velen de wenkbrauwen fronsen. Zij vragen zich af wat er met Shaqiri gebeurd is, dat hij in zo’n rap tempo omlaaggegaan is van Bayern naar Internazionale en nu naar Stoke.

De keuze van de middenvelder annex vleugelspeler voor Stoke is echter een heel bewuste geweest, zo zegt hij zelf. Stefan Effenberg meende nog dat het puur en alleen om het geld gng, maar dat is volgens Shaqiri niet het geval. Mark Hughes, de trainer van the Potters, heeft gewoon een enorme indruk op hem gemaakt. “Hij is een geweldige man, een fantastische coach en iemand voor wie ik met heel veel plezier aan de slag ga”, somt Shaqiri lovend op.

“We hebben de nodige gesprekken gevoerd, het over veel verschillende zaken gehad en uiteindelijk was dit de stap die ik wilde zetten. Dit is de perfecte stap voor mij, alles past en klopt. Ik wil Hughes en de rest van de technische staf, maar ook de spelers en de fans geweldig voetbal laten zien, waarmee de club hopelijk vooruit komt”, aldus de 23-jarige Shaqiri. Stoke verbrak zijn transferrecord en betaalde bijna 17 miljoen euro voor de Zwitser aan Bayern.


Bezig met laden …