voetbalzone

Shaqiri wacht zeer pikant CL-duel: ‘Hij weet waar hij naartoe gaat’

Tim Siekman04 sep 2018, 22:04
Laatst bijgewerkt: 04 sep 2018, 22:04
Advertentie

Liverpool werd donderdag bij de loting van de groepsfase van de Champions League gekoppeld aan Paris Saint-Germain, Napoli en Rode Ster Belgrado. Voor Xherdan Shaqiri is de confrontatie met laatstgenoemde club wellicht het pikantst. Algemeen directeur Zvezdan Terzic voorspelt dat de aanvaller van Liverpool een heet avondje te wachten staat in Servië.

Shaqiri vierde op het afgelopen WK een doelpunt tegen Servië door het Albanian Eagle-gebaar te tonen. De aanvaller met Kosovaarse roots haalde zich hiermee de woede op de hals van de fans van Servië vanwege de spanningen tussen Albanië en Kosovo enerzijds en Servië anderzijds. Als Shaqiri op bezoek komt in het Rejko Mitic Stadion, kan hij mogelijk wat verwachten van het thuispubliek, aldus Terzic.

“Ik denk dat Shaqiri onder ongelooflijke psychologische druk zal staan, want hij weet waar hij naartoe gaat", vervolgt de directeur. "Hij weet dat Rode Ster een symbool van Servië is. En spelen in de Marakana (bijnaam van het stadion, red.)... Ik weet niet of hij gaat spelen. Natuurlijk behandelen wij als voetbalclub onze rivalen als gelijken.”

“We hoeven geen rekening te houden met het verleden. Rode Ster moet er alles aan doen om Shaqiri te laten voelen dat hij hier gewoon kan voetballen. Het is onze taak om hem te beschermen als er onwenselijke situaties zich gaan voordoen. Laten we een goede gastheer zijn!”, besluit de sportbestuurder in gesprek met Kurir.

Bezig met laden …