Shaw geniet van aankoop United: ‘Hij is gewoon niet te passeren’

Erik van Dam08 aug 2016, 16:00
Laatst bijgewerkt: 08 aug 2016, 16:00

De 38 miljoen euro die Manchester United betaalde voor Eric Bailly is volgens Luke Shaw goed besteed. De van Villarreal overgekomen verdediger heeft in de eerste periode na binnenkomst al veel indruk gemaakt op de Engelse linksback.

/

Shaw en Bailly verschenen zondag op Wembley samen aan de aftrap in de wedstrijd om de Community Shield tegen Leicester City (2-1 winst). “Bailly was wat mij betreft de man van de wedstrijd. Hij is écht heel goed”, zegt Shaw tegen MUTV. “Hij doet geen overhaaste dingen, is verdedigend sterk en is gewoon niet te passeren. Ik kijk uit naar de speler die hij gaat worden.”

Shaw liep vorig seizoen een dubbele beenbreuk op het de Champions League-wedstrijd tegen PSV. Inmiddels is de linksback hersteld en speelde hij zondag 69 minuten mee. Met Shaw in de ploeg kwamen the Red Devils in de eerste helft op voorsprong via Jesse Lingard. Jamie Vardy tekende na rust voor de gelijkmaker, waarna Zlatan Ibrahimovic zijn nieuwe club vlak voor tijd de eerste prijs van het nieuwe seizoen bezorgde. Aanstaande zondag gaat de Premier League voor United van start met een uitwedstrijd tegen Bournemouth.