voetbalzone

Shearer pleit voor 'Birmingham Benzema': 'Dan verdient hij een kans'

Daniel Cabot Kerkdijk02 okt 2016, 09:42
Laatst bijgewerkt: 02 okt 2016, 09:42
Advertentie
/

Troy Deeney moet een kans in het nationale elftal van Engeland krijgen als bondscoach Gareth Southgate met afmeldingen te maken krijgt, zo stelt Alan Shearer. Volgens de legendarische oud-aanvaller, goed voor 30 goals in 63 A-interlands, heeft de aanvaller van Watford in de Premier League laten zien dat hij een meerwaarde is.

"Hij vormt een belangrijk onderdeel van de manier waarop Watford speelt", zo vertelde Shearer bij Match of the Day. "Ik houd van de manier waarop hij het team leidt en op sleeptouw neemt. Als er sprake is van blessureleed bij een of meer spelers, dan verdient hij een kans. In de Premier League heeft zijn waarde al lang en breed bewezen" Southgate maakt zondag de selectie voor de WK-kwalificatieduels met Malta en Slovenië bekend. Harry Kane ontbreekt door blessureleed.

/

Jermaine Jenas gaf Shearer gelijk over de opmars van Birmingham Benzema. "Sinds de promotie van Watford, heeft Deeney zich nadrukkelijk laten gelden. We vragen ons altijd af of we Andy Carroll moeten selecteren, omdat hij een bal bij zich kan houden. Maar er zijn niet veel spelers die dat beter dan Deeney kunnen doen. Er is een gebrek aan leiders en Deeney is de captain van Watford. Een speler die zijn team op sleeptouw neemt."

Deeney, 28 jaar, gaf vorig jaar te kennen dat hij tot tweemaal toe over een internationale loopbaan bij Jamaica heeft gesproken. Het is echter zijn ambitie om voor Engeland uit te komen. De aanvaller was vorig seizoen goed voor 15 goals in 43 officiële duels en deze voetbaljaargang staat de teller op twee treffers, na zes optredens.

Bezig met laden …