voetbalzone

Sheffield Wednesday biedt zichzelf te koop aan

07 mei 2008, 11:13
Laatst bijgewerkt: 07 mei 2008, 11:13
Advertentie
Sheffield Wednesday is te koop. De club, die uitkomt in de Championship League, wil met een rijke investeerder gaan proberen de weg omhoog richting de Premier League weer in te zetten. Het onlangs beëindigde seizoen ontsnapte de club ternauwernood aan degradatie.

Het bestuur van Wednesday is al sinds januari in gesprek met enkele potentiële investeerders uit Noord-Engeland, maar vooralsnog is er nog niets beklonken. Een financieel adviesbureau is zelfs ingehuurd in de hoop sneller een geschikte businesspartner te vinden. “Zij zullen ons actief gaan helpen met het vinden van kopers voor de club,” zo luidt de verklaring van voorzitter Kaven Walker.

”Deze club heeft de potentie om uit te groeien tot één van de grootste van Engeland, maar dan hebben we wel geld nodig.” Die woorden van Walker werd afgelopen weekend nog eens kracht bijgezet in de laatste wedstrijd van The Owls tegen Norwich City (4-1 winst). Maarliefst 36.000 fans verzamelden zich in het Hillsborough Stadium om getuige te zijn van de overwinning die de club nodig had om actief te blijven in het Championship.

De voorbije maand was de directie in gesprek met het Canadese Maple Leaf Sports and Entertainment, dat onder meer eigenaar is van Major League Soccer-club Toronto FC, NBA-team Toronto Raptors en de ijshockeyers van Maple Leaf Toronto.

Sheffield Wednesday behoorde begin jaren ’90 tot één van de topploegen in de Premier League, maar zakte wegens de hoge schuldenlast af naar de League One. In 2006 promoveerde het weer naar de Championship League.
Bezig met laden …