voetbalzone

Shevchenko bombardeert Euro 2012 tot definitieve afscheidstoer

Erik van Dam07 dec 2010, 15:47
Laatst bijgewerkt: 07 dec 2010, 15:47
Advertentie
/

Andriy Shevchenko neemt zich voor om Euro 2012 tot zijn laatste kunststukje in het profvoetbal te maken. De Oekraïense spits gaf dinsdag aan de nationale televisiezender 2+2 te kennen dat hij na het Europees kampioenschap in zijn vaderland de schoenen definitief aan de wilgen hangt. Als hij woord houdt, stopt hij dan na een carrière van twintig seizoenen.

“Ik heb een doel; mijn carrière beëindigen na Euro 2012”, gaf Sheva duidelijk aan. Allereerst wil hij nog vlammen met Dynamo Kiev in de Europa League; in de groep met AZ, BATE Borisov en Sheriff Tiraspol heeft de club al plaatsing voor de knock-outfase afgedwongen. Kampioen worden lukte vorig seizoen nog niet, dus ook die wens staat nog op het verlanglijstje van de spits.

Of dat dit seizoen lukt is zeer de vraag; de achterstand op koploper Shakhtar Donetsk is fors. Shevchenko kwam als international tot op heden tot 99 interlands, waarin hij 45 keer scoorde. Als het toernooi in Oekraïne en Polen eindelijk aanbreekt, zal hij de grens van honderd wedstrijden geslecht hebben. De laatste twee interlands, tegen Brazilië (2-0 verlies) en Zwitserland (2-2) moest hij missen.

Bezig met laden …