voetbalzone

Shevchenko: ‘Dit is gezien de omstandigheden een prima resultaat’

Daniel Cabot Kerkdijk18 aug 2010, 10:50
Laatst bijgewerkt: 18 aug 2010, 10:50
Advertentie

Andrei Shevchenko heeft vrede met het 1-1 gelijke spel dat zijn ploeg Dinamo Kiev dinsdagavond thuis tegen Ajax behaalde. De vedette van de Oekraïners laat na de eerste ontmoeting van het tweeluik op de website van de UEFA weten dat dit ‘een prima resultaat is gezien de omstandigheden’. Volgende week wacht de return in Amsterdam.

/

“Het was voor ons erg belangrijk om geen tegentreffer te krijgen”, zo begon de 33-jarige spits zijn nabeschouwing op het duel. “Dat is ons niet gelukt, maar desondanks ben ik tevreden met ons spel en heb ik gezien de situatie in de tweede helft vrede met het resultaat.”

Dinamo Kiev kwam na de rode kaart voor Denys Garmash na bijna een uur spelen met tien man te staan. De voormalig spits van AC Milan en Chelsea nam Garmash echter in bescherming, hoewel hij gedurende het duel bij tijd en wijlen toch allerminst tevreden leek met de verrichtingen van de jongeling. “We kunnen Denys niet bekritiseren. Zijn rode kaart was het gevolg van iets te fel doorgaan. Zoiets gebeurt nu eenmaal in het heetst van de strijd. Daarom is het hem niet aan te rekenen.”

Ook geeft Shevchenko aan trots te zijn op Maxym Koval. De pas zeventienjarige doelman was een aantal keer belangrijk voor Kiev, onder meer toen hij de inzet van Luis Suárez ternauwernood uit het doel wist te ranselen. “Hij oogde heel erg volwassen. Hij heeft onze ploeg verschillende keren heel goed gered en verdient alle complimenten daarvoor”, aldus Sheva.

Bezig met laden …