voetbalzone

Shevchenko: 'Dynamo speelt in Amsterdam op de counter'

Bart Kruyt25 aug 2010, 07:45
Laatst bijgewerkt: 25 aug 2010, 07:45
Advertentie

Ajax hoeft woensdagavond geen aanvallend Dynamo Kiev tegenover zich te verwachten. Hoewel de ploeg uit Oekraine moet scoren om de groepsfase van de Champions League te kunnen bereiken, zal het volgens Andriy Shevchenko op de counter gaan spelen. “Onze grootste uitdaging is om vanuit de defensie een snelle counter te plaatsen", zei hij.

/

Dynamo kreeg in eigen huis een belangrijk uitdoelpunt tegen (1-1) en zal woensdagavond dus moeten scoren om hoop te kunnen houden op de groepsfase van de Champions League. Shevchenko weet dat het zwaar zal worden: “Ajax is een grote club en heeft een zeer gewaardeerd team, dat heel snel van de aanval kan omschakelen naar de verdediging en andersom”, noteerde De Telegraaf uit zijn mond.

De routinier bewaart echter goede herinneringen aan de Amsterdam ArenA, waar hij in dienst van AC Milan al tweemaal trefzeker was. “Ik heb de allerbeste herinneringen aan het Ajax-stadion en ben blij weer hier te zijn”, zei Shevchenko. “Ook nu spelen we in een vol stadion en het pleziert me dat er zoveel mensen naar ons komen kijken.”

Bezig met laden …