voetbalzone

Shevchenko: 'In Ajax ontmoeten we een zeer vaardige tegenstander'

Erik van Dam16 aug 2010, 21:18
Laatst bijgewerkt: 16 aug 2010, 21:18
Advertentie

Andriy Shevchenko denkt dat kwalificatie voor de groepsfase van de Champions League geen gemakkelijke klus zal worden. De Oekraiënse aanvaller van Dynamo Kiev stelt op de officiële website van de UEFA dat zijn ploeg de borst nat kan maken voor deel één van het tweeluik met Ajax. Dinsdag ontvangen Shevchenko en zijn ploeggenoten de Amsterdammers in Kiev.

“We komen tegen een zeer vaardige tegenstander te spelen”, zegt Shevchenko in een vooruitblik op het treffen. “Op dit punt zijn er geen zwakke teams meer over, en kwalificeren alleen de sterksten zich voor de groepsfase. We moeten gedurende de thuiswedstrijd de nul houden, maar het belangrijkste doel is en blijft om zelf tot scoren te komen”, aldus de voormalig topspits.

Shevchenko (33) keerde een jaar geleden terug bij Dynamo, waar hij in het begin van zijn loopbaan furore maakte met Sergei Rebrov aan zijn zijde. Zaterdag verloor Dynamo Kiev de seizoensouverture tegen FC Vorskla Poltava. Coach Valeriy Gazzaev had echter besloten veel basisspelers rust te geven in die wedstrijd, onder wie Shevchenko.

Bezig met laden …