voetbalzone

'Shevchenko trekt na politiek fiasco kicksen weer aan in Indonesië'

Daniel Cabot Kerkdijk11 feb 2013, 17:55
Laatst bijgewerkt: 11 feb 2013, 17:55
Advertentie

Andriy Shevchenko haalt zijn voetbalschoenen mogelijk weer uit de kast. De kortstondige politieke carrière van de Oekraïener flopte en hij kan nu aan de slag bij het Indonesische Mitra Kukar. De club uit Borneo wil de 36-jarige oud-spits voor slechts tien wedstrijden vastleggen. Daar tegenover staat volgens Kaltim Post een salaris van 750.000 euro.

/

Trainer Roni Fauzan bevestigt dat zijn club de eens zo lepe goaltjesdief uit zijn pensioen wil halen. “We zijn zeker geïnteresseerd in Shevchenko, maar we moeten nog onderhandelen, zeker over het financiële plaatje. Andriy heeft gezegd niet afwijzend tegenover Mitra Kukar te staan. Wij willen Andriy echter voor tien duels halen, maar hij ogenschijnlijk niet bereid om vaker dan vijf keer in actie te komen”, klinkt het.

Shevchenko beëindigde zijn loopbaan na het EK van afgelopen zomer in Polen en Oekraïne. De 111-voudig international betrad namens de partij Oekraïne Voorwaarts de politieke arena, maar werd bij de verkiezingen volledig genegeerd waardoor een zetel in het parlement er niet in zat. De ex-speler van Dynamo Kiev, AC Milan en Chelsea vertrekt nu dus mogelijk naar de Indonesische Super League.

Bezig met laden …