voetbalzone

Shiloh ’t Zand gaat Feyenoord verlaten en kan aan de slag in de Eredivisie

Wessel Antes17 jul 2024, 10:52
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 23:50
Advertentie

Middenvelder Shiloh ’t Zand speelt komend seizoen niet in het shirt van Feyenoord, zo meldt Dennis van Bergen namens het Algemeen Dagblad. Volgens de journalist zijn er twee scenario’s mogelijk: de 21-jarige Rotterdammer kan op huurbasis vertrekken naar sc Heerenveen, maar ook een definitieve transfer naar het buitenland valt niet uit te sluiten.

De selectie van Feyenoord is momenteel behoorlijk groot, waardoor de Rotterdammers de aantallen willen verkleinen. Het lijkt erop dat kersverse trainer Brian Priske zijn eerste schifting heeft gemaakt.

De talentvolle ’T Zand lijkt buiten de boot te vallen. De rechtspoot kon afgelopen zaterdag tegen KRC Genk (3-1 winst) al niet rekenen op speelminuten en lijkt te mogen vertrekken. ’T Zand kan zelf kiezen uit een tijdelijke overstap naar Heerenveen of definitief vertrek naar het buitenland.

Naast ’T Zand zijn ook Lennard Hartjes en Thomas van den Belt uitgespeeld bij Feyenoord. Beide middenvelders kunnen op zoek naar een nieuwe club. Datzelfde lijkt te gelden voor Argentijn Ezequiel Bullaude.

Eerder meldde de Leeuwarder Courant al dat Heerenveen ook Ilias Sebaoui wil huren van Feyenoord, indien Osame Sahraoui vertrekt naar OGC Nice. Sebaoui ligt nog tot medio 2026 vast bij Feyenoord. Het contract van ’t Zand werd afgelopen seizoen verlengd tot medio 2028. Voor beiden lijkt er momenteel echter geen plek te zijn in Rotterdam-Zuid.

’T Zand liet afgelopen seizoen een uitstekende indruk achter op huurbasis bij FC Dordrecht. Aan De Krommedijk werd hij omgeturnd van een aanvallend ingestelde speler naar controleur. In 39 officiële wedstrijden namens de Schapekoppen was ’T Zand goed voor 11 doelpunten en 5 assists. Door de Keuken Kampioen Divisie werd hij uitgeroepen tot Talent van het Jaar.

Zijn goede spel leidde zelfs tot een oproep voor het nationale elftal van Suriname, maar ’T Zand wil voorlopig nog geen beslissing over zijn interlandcarrière. De middenvelder staat al jaren te boek als een van de grootste talenten in de Feyenoord Academy en hoopt nog altijd voor Nederland uit te komen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Feyenoord-nieuws? Word nu lid van het Feyenoord Zone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …