Sibon draagt met benutte penalty bij aan eerste uitzege Melbourne Heart

Bart Kruyt31 okt 2010, 12:06
Laatst bijgewerkt: 31 okt 2010, 12:06

Melbourne Heart begint te draaien. De ploeg van John van ’t Schip voetbalt in de laatste weken steeds beter en wist zondag de eerste overwinning in een uitwedstrijd te behalen. Melbourne won met 0-2 van Newcastle Jets, mede door een treffer van Gerald Sibon. Hij verzorgde met een benutte strafschop het slotakkoord.

Sibon miste de afgelopen wedstrijden wegens een schorsing, maar stond zondag weer in de basis en was in de eerste helft al een paar keer dreigend. Melbourne was bij Newcastle Jets de bovenliggende partij en werd daar kort na rust voor beloond met de openingstreffer. Josip Skoko gaf de bal voor op Nick Kalmar, die scoorde met een spectaculaire halve omhaal.

Newcastle ging op zoek naar de gelijkmaker, maar kwam eigenlijk nauwelijks door de defensie van Melbourne, dat de wedstrijd in de slotfase besliste. Invaller Eli Babalj verdiende een strafschop, die werd benut door Sibon: de tweede seizoenstreffer van de spits in Australie. Ook zijn eerste goal, tegen Perth Glory, was een penalty.