Sibon pikt met assist en doelpunt hoofdrol af van scorende Daal

Bart Kruyt10 nov 2010, 12:54
Laatst bijgewerkt: 10 nov 2010, 12:54

Melbourne Heart is ook in haar derde uitwedstrijd op rij ongeslagen gebleven. De ploeg van John van ’t Schip kwam op bezoek bij North Queensland Fury nog wel op een achterstand, door een doelpunt van Nederlander Dyron Daal, maar een sterk kwartier in de tweede helft leverde uiteindelijk de overwinning op: 2-3. Gerald Sibon was belangrijk met een assist en een doelpunt.

Zodoende werd niet Daal, maar Sibon de ‘Nederlander van de avond’. Eerst bereidde de spits vijf minuten na rust de gelijkmaker van Eli Babalj voor: Sibon combineerde knap met landgenoot Rutger Worm en had vervolgens een slim passje op de aanvaller in huis, die afrondde. Kort hierna maakte Sibon er zelf 1-2 van, door van dichtbij af te ronden.

De gastheren moesten op zoek naar een antwoord, maar zagen Adrian Zahra er uit een counter 1-3 van maken, waardoor Melbourne Heart op rozen zat. Via een benutte strafschop van Ufuk Talay kwam de spanning nog wel terug in de wedstrijd, maar de gelijkmaker viel nooit. Melbourne Heart is nu zes wedstrijden op rij ongeslagen en doet keurig mee in de Australische subtop.