voetbalzone

Sibon: 'Soms zie je hier eredivisievoetbal, dan weer niveau hoofdklasse'

Daniel Cabot Kerkdijk27 sep 2010, 11:23
Laatst bijgewerkt: 27 sep 2010, 11:23
Advertentie

Voor Gerald Sibon was de keuze dit voorjaar snel gemaakt. De aanvaller van SC Heerenveen dacht pas na zijn voetballoopbaan de wereld te gaan verkennen en was aangenaam verrast toen het Australische Melbourne Heart hem een contract aanbood.
Hoewel de resultaten niet meevallen, met acht uit acht staat Melbourne Heart onderin de middenmoot, is er voldoende reden tot vrolijkheid bij Sibon. Het zijn mooie nadagen. ''We wilden sowieso na mijn voetbalcarrière gaan reizen."

"Dit is een mooi avontuur, we hebben het prima naar ons zin", benadrukt Sibon in een vraaggesprek met ANP. Om zich heen weet Sibon een mix van talenten en ervaren spelers. ''We hebben een paar internationals of jongens die eerder voor de Socceroos hebben gespeeld. Er loopt nu ook een Braziliaan rond. Leuk voor het publiek. En er zijn jongens die eerder met andere teams kampioen zijn geworden.''

Blessures maakten de voorbereiding en de eerste reeks competitieduels tot een zoektocht voor trainer John van 't Schip, die ook Rutger Worm tot zijn beschikking heeft. Met Sibon iets meer teruggetrokken moet er meer vernuft komen in de aanvalsopbouw. ''John Aloisi is terug na een blessure en staat in de spits. Hij is een grote jongen hier, scoorde nog op het WK van 2006."

Het weer in Melbourne wordt gekenmerkt met de uitdrukking 'four seasons in one day'. Met het voetbal in de A-League is het niet veel anders, volgens Sibon. ''Het gaat van goed naar slecht in negentig minuten. Soms zie je eredivisievoetbal, dan weer niveau hoofdklasse. Het is wisselvallig als het weer.''

Bezig met laden …