voetbalzone

Sierhuis maakt naam met werelddoelpunt: ‘Hij had niet beter gekund’

Yanick Vos20 okt 2016, 09:25
Laatst bijgewerkt: 20 okt 2016, 09:25
Advertentie

Het was genieten woensdagavond op De Toekomst bij Ajax Onder19 tegen het IJslandse Breidablik (4-0) in de UEFA Youth League. Francesco Antonucci opende de score op indrukwekkende wijze, maar de manier waarop Kaj Sierhuis de 2-0 tegen de touwen werkte ging de hele wereld over. De spits van Ajax scoorde vanuit een omhaal op aangevan van Noa Lang.

/

"Wat er in me opkwam? Noa Lang kreeg de bal op rechts. Ik zie dat hij voorgeeft. Ik schat hem in en weet dat-ie achter me komt. Er is maar één oplossing en dat is een omhaal”, zegt Sierhuis tegenover Ajax TV. “Ik ging er vol voor. Af en toe heb je van die dagen dat je hem precies goed raakt. Dit was zo'n dag. Dit is niet normaal.”

Sierhuis kijkt zijn doelpunt graag terug. "Hij had niet beter gekund. Dan gaat er even wat adrenaline door je heen. Blijdschap. Je ziet het aan de jongens”, gaat Sierhuis verder. “Die vonden hem denk ik ook prachtig. Ze kwamen met z'n allen meteen op me af. Ongeloof? Dat niet eens. Ik weet dat ik het kan. Maar dit is toch het podium waarop je het graag wilt laten zien. Om het dan ook echt zo te doen. Dat is zo'n grote ontlading die er dan uit komt."

Antonucci was blij met zijn eigen doelpunt, al erkende hij dat die van Sierhuis nog iets mooier was. “Ik train veel op mijn trap met Aron Winter, want die is niet zo goed. Vandaag gelukkig wel en daar moet ik Winter voor bedanken. Die van mij was mooi, maar die van Kaj nog mooier. Hij heeft al enkele mooie doelpunten gemaakt, maar deze was fantastisch. Ik was blij voor hem, want hij is een topspits”, aldus de zeventienjarige middenvelder, die vorig jaar de overstap maakte van de jeugdopleiding van Anderlecht naar die van Ajax.

Bezig met laden …