voetbalzone

Sigthórsson blij met succes IJsland: ‘Het was een perfecte avond’

Erik van Dam10 sep 2014, 07:36
Laatst bijgewerkt: 10 sep 2014, 07:36
Advertentie

IJsland begon dinsdagavond voortreffelijk aan de EK-kwalificatiereeks. Thuis won het met liefst 3-0 van Turkije, waarmee direct de toon werd gezet in de groep. Tien maanden geleden was IJsland al dicht bij plaatsing voor het WK 2014, maar ging het in de play-offs alsnog mis tegen Kroatië. De zege van dinsdag op de Turken geeft vertrouwen voor de toekomst.

voetbalzone

Spits Kolbeinn Sigthórsson was verantwoordelijk voor één van de drie treffers. Na afloop uitte hij zijn tevredenheid over het wedstrijdverloop. “Iedereen speelde een geweldige wedstrijd, volgens mij deden we het gewoon negentig minuten lang goed. Eerste helft? Heel goed. Tweede helft? IJzersterk en meer dan genoeg kansen om ruimer te winnen dan 3-0. Overall gezien was het fantastisch”, jubelde Sigthórsson.

De Ajax-spits, die zijn 16e doelpunt in 24 interlands liet aantekenen, kreeg bijval van bondscoach Lars Lagerbäck. “We speelden heel, heel goed. Ik ben onder de indruk van mijn spelers, die eerste helft was misschien wel één van de allerbeste die ik heb gezien sinds ik hier werd aangesteld”, aldus de coach van Nederlands groepsgenoot.

Bezig met laden …