voetbalzone

Sigthórsson: ‘Hopelijk kan ik na onze tweestrijd even naar hem knipogen’

Daniel Cabot Kerkdijk14 nov 2013, 06:30
Laatst bijgewerkt: 14 nov 2013, 06:30
Advertentie

IJsland staat voor de belangrijkste twee wedstrijden uit zijn voetbalgeschiedenis. In de tweestrijd met Kroatië, vrijdag en dinsdag, staat een toegangsbewijs voor het WK van volgend jaar zomer in Brazilië op het spel. Het Scandinavische land speelde nog nooit op een eindtoernooi en volgens Kolbeinn Sigthórsson is iedereen in zijn vaderland dan ook ‘los en in de ban van het WK’. IJsland moet in de WK-kwalificatiecampagne alleen Zwitserland voor zich dulden.

/

Sigthórsson is vol vertrouwen in aanloop naar het tweeluik. “Hoewel het een zware tegenstander is, is het voor ons misschien wel positief dat ze de laatste wedstrijden niet in goede doen zijn geweest”, vertelt de aanvaller via de officiële kanalen van Ajax. “Aan de andere kant hebben ze nu een nieuwe coach, wat misschien voor hen weer positief is. Ze hebben zoveel kwaliteiten in het team, waardoor het voor ons lastig wordt maar niet onoverkomelijk.”

Sigthórsson zal een oude bekende treffen: Domagoj Vida. De verdediger verwierf zich twee seizoenen geleden de bijnaam knipoog-Kroaat, nadat hij tijdens de wedstrijd tussen Dinamo Zagreb en Olympique Lyon (1-7) zijn tegenspeler Bafetimbi Gomis een knipoog gaf. Door de ruime zege van de Fransen strandde Ajax in de groepsfase van de Champions League. “Hopelijk kan ik dus na onze tweestrijd even naar hem knipogen. Dat zou voor heel IJsland geweldig zijn”, reageert Sigthórsson gevat.

Bezig met laden …