voetbalzone

Sigthórsson: ‘Ik richt me op de volgende stappen in mijn carrière’

Peter Nusselder17 nov 2014, 11:47
Laatst bijgewerkt: 17 nov 2014, 11:47
Advertentie

Kolbeinn Sigthórsson verloor zondag met de nationale ploeg van IJsland met 2-1 van Tsjechië, maar de Scandinaviërs staan in de aanloop naar het EK van 2016 nog altijd boven het Nederlands elftal en maken een goede kans op kwalificatie voor het toernooi in Frankrijk. De IJslanders hebben zich de afgelopen jaren goed ontwikkeld, weet de spits van Ajax.

voetbalzone

“We zijn een echt voetballand geworden”, vertelt Sigthórsson aan Der Spiegel. “Alles is professioneler geworden en landen hebben tegenwoordig respect voor ons”, zegt de 27-voudig international, die vorige maand van de partij was toen IJsland in Reykjavik van Oranje won. De aanvaller verruilde HK in zijn vaderland in 2010 voor AZ en heeft daar geen spijt van.

“Ik was een talent en wilde beter worden, maar in IJsland kon ik me niet verder ontwikkelen. Nu wordt de competitie daar wel sterker, ik hoop dat er veel talenten doorbreken. Maar voor mij was het de juiste beslissing om naar Nederland te gaan.” Een terugkeer naar IJsland is voorlopig niet aan de orde voor de 24-jarige Ajacied. “Ik richt me op het heden en op de volgende stappen in mijn carrière.”

Bezig met laden …