voetbalzone

Sigthórsson straft geklungel af en helpt IJsland aan koppositie in groep Oranje

Bart Kruyt12 jun 2015, 22:36
Laatst bijgewerkt: 12 jun 2015, 22:36
Advertentie

IJsland heeft Tsjechië afgelost als koploper in Groep A, de EK-kwalificatiegroep waar ook Nederland in zit. De eilandbewoners waren vrijdagavond in een rechtstreeks duel om de eerste plaats met 2-1 te sterk voor de Tsjechen, die nu nog maar drie punten meer hebben dan Oranje. Kolbeinn Sigthórsson was de matchwinner voor IJsland: hij strafte een fout in de Tsjechische defensie genadeloos af. Voor de Ajacied betekende het zijn zeventiende interlandtreffer.

Sigthórsson sloeg een kwartier voor tijd, bij een 1-1 tussenstand, toe. Lukás Vacha probeerde Tomás Sivok aan te spelen, maar raakte de bal verkeerd, waardoor het leder niet bij zijn ploeggenoot in de voeten terecht kwam. Sigthórsson profiteerde direct, dribbelde langs Petr Cech en zette IJsland op voorsprong. Daarmee draaide hij de rollen compleet om, want tien minuten in de tweede helft waren de Tsjechen nog op 0-1 gekomen, door een heerlijk schot van Borek Dockal. Tomás Necid was de aangever.

Het antwoord van IJsland liet na de openingstreffer niet lang op zich wachten: vijf minuten na de goal van Dockal vond Ari Skulason Aron Gunnarsson, die hoger sprong dan zijn bewaker en de gelijkmaker binnen kopte. Cech was kansloos en kon even later dus ook niet voorkomen dat Sigthórsson de winnende maakte. In blessuretijd ging Cech nog mee naar voren bij een hoekschop en hij slaagde er nog in om op doel te koppen, maar Hannes Halldorsson pakte de inzet van zijn collega.

Bezig met laden …